Κοινωνική Προσφορά Σε Παιδιά Και Συλλόγους

Τα Χριστούγεννα παραδοσιακά εκτός από το δέντρο και τα στολίδια, βγάζουμε από το πατάρι και την ανθρώπινη πλευρά μας. Είναι οι μέρες αυτές που τα ιδρύματα πλημμυρίζουν από παιχνίδια, δώρα, γλυκά. Ότι έχει ο καθένας να δώσει. Αποφάσισα λοιπόν να ετοιμάσω μια ανάρτηση με όλους εκείνους τους οργανισμούς που μας έχουν ανάγκη. Να τους συγκεντρώσω για να είναι πιο εύκολα προσβάσιμοι.

Ας ξεκινήσω με το Χαμόγελο του παιδιού. Το ίδρυμα ξεκίνησε από την ευαισθησία ενός παιδιού , που ενώ ήξερε πως η ζωή του τέλειωνε, η έγνοια του ήταν να βοηθήσει τα παιδιά που είχαν μπροστά τους τη ζωή. Με όραμα λοιπόν να τους κάνει τη ζωή πιο εύκολη , άφησε το γράμμα αυτό σε όλους μας!!! Διαβάστε το, τα λόγια είναι περιττά.

Όταν ο Αντρέας έφυγε από τη ζωή, ο πατέρας του αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στο όραμα του παιδιού του. Κρατώντας ζωντανό από εκείνον το πιο σημαντικό. Την μεγάλη του καρδιά και την ψυχή του. Σήμερα ο σύλλογος φιλοξενεί παιδιά στα διάφορα σπίτια του, στηρίζει παιδιά που πάσχουν από καρκίνο σο νοσοκομείο, μεσολαβεί και προμηθεύει άπορες οικογένειες με όσα έχουν ανάγκη.

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε σύμφωνα με τις ανάγκες του συλλόγου, εδώ. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε κάρτες και τετράδια, να δώσετε κάποια χρήματα ή ότι άλλο εσείς νομίζετε πως θα βοηθούσε. Όσοι από εσάς και τα παιδιά σας το επιθυμούν μπορείτε να γίνετε εθελοντές στο σύλλογο προσφέροντας και έμπρακτα την αγάπη σας. Χρησιμοποιήστε το internet για να ενημερωθείτε για όσα αφορούν στο σύλλογο.

H UNICEF, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, ιδρύθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1946 για να βοηθήσει τα παιδιά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Κίνας μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Μπορείτε και εδώ να επισκεφτείτε ένα από τα καταστήματά της και να αγοράσετε διάφορα πράγματα, όπως τετράδια, κάρτες για τα Χριστούγεννα, ρούχα, μολύβια και διάφορα άλλα πράγματα. Μπορείτε επίσης να δώσετε κάποια χρήματα για να ενισχύσετε την προσπάθεια αυτή. Τέλος μπορείτε να γίνετε μέλη με κόστος 15 ευρώ το χρόνο βοηθώντας έτσι το σκοπό της οργάνωσης. Στο διαδίκτυο θα βρείτε όσες πληροφορίες χρειάζεστε για το ιστορικό, την πορεία της οργάνωσης αλλά και τους τρόπους που μπορείτε να συμβάλλετε.

Επισκεφτείτε το διαδικτυακό τόπο των γιατρών χωρίς σύνορα. Αγοράστε και από κει χριστουγεννιάτικες κάρτες, κάντε δωρεά χρηματική μέσω του ιντερεντ ή απλά ενημερωθείτε για τη δράση τους. «Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική, ανθρωπιστική οργάνωση που στόχο έχει την παροχή ιατρικής βοήθειας οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική ή άλλη διάκριση. Δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τους πληθυσμούς που περιθάλπουμε ενημερώνοντας την κοινωνία μας για όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στις περιοχές όπου εργαζόμαστε και καταγγέλλοντας την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.», γράφουν στο διαδικτυακό τους τόπο. Διαβάστε online τα περιοδικά που εκδίδουν με τις δράσεις του συλλόγου. Για όσους από εσάς ενδιαφέρεστε μπορείτε να στείλετε και βιογραφικό για τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται στην οργάνωση.

Θα ετοιμάσω και δεύτερη ανάρτηση με άλλους συλλόγους γιατί η εθελοντική και κοινωνική δουλειά που πηγάζει από τέτοιου είδους ευαισθησίες είναι ανεξάντλητη. Θα κλείσω με μια σκέψη μου. Τίποτα δε θα μπορούσε να με κάνει πιο ευτυχισμένη από το να έχω ένα παιδί σαν τον Αντρέα. Με την ανιδιοτέλεια, την ευαισθησία και την αγάπη που δε γνωρίζει φυλές και χρώματα και ξέρει μόνο να αγαπά και να δίνει. Ας είσαι καλά αγόρι μου, όπου και αν είσαι.. Να είσαι σίγουρος πως έκανες τον κόσμο καλύτερο και μας άνοιξες τα μάτια. Τα μάτια της ψυχής που βαραίνουν και κλείνουν όσο μεγαλώνουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *