Περισσότεροι από 50 έφηβοι στη Μονάδα Απεξάρτησης Από Το Διαδικτυακό Εθισμό

Διάβασα πριν ένα μήνα περίπου, σε ένα δημοσίευμα στα ΝΕΑ, ότι ο αριθμός των εφήβων που έχουν απευθυνεί στην Μονάδα Εφηβικής Υγείας Του Παίδων Α. Κυριακού έχουν ξεπεράσει τους 50. Παιδιά με έντονα συμπτώματα του Συνδρόμου του Διαδικτυκαού Εθισμού.Στην πλειοψηφία τους παιδιά – έφηβοι, μεταξύ των οποίων όμως και μερικά παιδιά από τις δυο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Για τις αιτίες και τα συμπτώματα του Συνδρόμου του Διαδικτυακού εθισμού, έχουμε ασχοληθεί εκτενώς παλαιότερα από αυτό εδώ το βήμα.

“ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 50 έφηβοι- ανάμεσά τους και μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού- έχουν απευθυνθεί τους τελευταίους 12 μήνες στη Μονάδα Εφηβικής Υγείας του Νοσοκομείου Π.&Α. Κυριακού με συμπτώματα εθισμού στο Ίντερνετ.
Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της Μονάδας, που έχει διευθυντή τον καθηγητή Παιδιατρικής Δημήτριο Καφετζή, αναγκάστηκαν να νοσηλεύσουν κάποιους από αυτούς στο νοσοκομείο μόνον και μόνο για να τους κρατήσουν μερικά 24ωρα μακριά από τον υπολογιστή.
Όπως αναφέρει η παιδίατρος και επιστημονική υπεύθυνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας κ. Άρτεμις Τσίτσικα, υπήρξαν δεκάδες αγωνιώδη τηλεφωνήματα γονέων που παρακολουθούν ανήμποροι τα παιδιά τους να «χάνονται» ολοένα και περισσότερο στο Διαδίκτυο.”

Η ανακοίνωση του αριθμού των παιδιών, άνοιξε πάλι τις συζητήσεις σχετικά με τα βαθύτερα αίτια της εκδήλωσης της εξάρτησης. Είναι ακόμη μια μορφή εξάρτησης ή είναι το αποτέλεσμα σύνθετου και προβληματικού περιβάλλοντος; Δεν ξέρω αν η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει ουσία ή μπορεί να δώσει ουσιαστικές λύσεις. Εκείνο που είναι σίγουρο, είναι ότι όλο και περισσότεροι γονείς αναγνωρίζουν το πρόβλημα και ζητούν λύσεις. Αυτή για μένα είναι η ουσία. Και το γεγονός αυτό είναι τουλάχιστον παρήγορο..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *