Διαδιακτυακό Φροντιστήριο Για Τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα φαίνεται να θέτει σε εφαρμογή το Υπουργείο Παιδείας, χρήσιμο και σημαντικό αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Δημιούργησε και λειτουργεί πιλοτικά το πρώτο διαδικτυακό φροντιστήριο για τα παιδιά που δίνουν Πανελλαδικές εξετάσεις .Φέτος εισήγαγε 4 μαθήματα και λέγεται ότι από του χρόνου θα μπουν και τα υπόλοιπα. Αναλυτικά η ανακοίνωση είναι η εξής 

Με τον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές – Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα», που ξεκινά τη λειτουργία του παράλληλα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2010-2011, το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινιάζει μια νέα δράση, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στον ιστότοπο «Προετοιμάζομαι για Πανελλαδικές – Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Βοηθήματα» θα αναπτυχθούν και θα λειτουργούν  τη φετινή χρονιά ψηφιακά βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης», «Φυσική Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης» και «Αρχαία Ελληνικά – Φιλοσοφικός Λόγος» που αποτελούν τον πρώτο κύκλο  της δράσης, ενώ με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς 2011-2012 θα έχουν ολοκληρωθεί  και θα λειτουργούν επιπλέον και τα βοηθήματα για τα μαθήματα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας», «Βιολογία Γενικής Παιδείας» και «Λατινικά» τα οποία αποτελούν τον δεύτερο κύκλο.
Τα ψηφιακά εκπαιδευτικά βοηθήματα δεν υποκαθιστούν σε καμιά περίπτωση την τακτική διδασκαλία στο σχολείο και το έργο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σκοπεύουν να προσφέρουν ένα συμπληρωματικό, ευέλικτο και σύγχρονο τρόπο πρόσβασης των μαθητών  σε χρήσιμο υποβοηθητικό υλικό, αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες προετοιμασίας  τους  εν όψει των πανελλαδικών εξετάσεων. Η πρόσβαση θα είναι ανοικτή σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και σε όλα τα μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η ανάπτυξη του περιεχομένου των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων θα γίνεται σταδιακά από εισηγητές – καθηγητές και υπό την εποπτεία αρμόδιων επιστημονικών επιτροπών. Για τα μαθήματα του πρώτου κύκλου η ανάπτυξη θα ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2011. Ο ιστότοπος θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα τεθεί σε κανονική λειτουργία”.
Ας το κρατήσουμε αυτό ως ένα θετικότατο βήμα για την εκπαίδευση και ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει σωστά και προς όφελος των παιδιών – μαθητών. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *