Ενημερωτικό site για παιδιά με θέμα τους Σεισμούς

Με αφορμή την τραγωδία που εξελίσσεται στην Ιαπωνία μετά τον καταστροφικό σεισμό, βρήκα ένα site που απευθύνεται σε παιδιά και έχει ως βασικό του στόχο την εκπαίδευσή τους σε περίπτωση σεισμού. Ο ελληνικός αυτός διαδικτυακός τόπος, στόχο έχει να ενημερώσει τα παιδιά και τους μεγάλους για τα θέματα που άπτονται μιας σεισμικής δόνησης.

Εκεί θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα μας στο παρελθόν από το 550 μ.Χ. και έπειτα.Επίσης προσομοιώνει σεισμούς και δείχνει τι είναι πιθανόν να συμβεί ανάλογα με τον αν βρίσκεσαι σε ένα εξωτερικό ή σε εσωτερικό χώρο. Έχει παιχνίδια και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που αφενός εκπαιδεύουν τα παιδιά και αφετέρου ελέγχουν κατά πόσο έχουν κατακτήσει τις απαιτούμενες γνώσεις. Το σημαντικό είναι ότι οι πληροφορίες του site αφορούν το διάστημα πριν το σεισμό, κατά τη διάρκεια του σεισμού καθώς και μετά το σεισμό.

Ο διαδικτυακός τόπος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και έλαβε το τρίτο εθνικό βραβείο στον Διαγωνισμό “Best Children’s Online Content European Award 2011” σύμφωνα με τις πληροφορίες του saferinternet.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *