Νέος Οδηγός Ασφάλειας Για Γονείς Με Αφορμή τη Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 εορτάζεται σήμερα σε περισσότερες από 74 χώρες στον κόσμο με μια πολύ ξεχωριστή θεματική που αφορά στη σύγκλιση των γενεών με σλόγκαν «Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί…με ασφάλεια!». Εν όψει του φετινού εορτασμού και συμπλέοντας με το παραπάνω σύνθημα του φετινού εορτασμού, η δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, εθνικός διοργανωτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, δημιούργησε έναν νέο συνοπτικό οδηγό για μαμάδες και μπαμπάδες, για παππούδες και γιαγιάδες.
Γραμμένος σε απλή γλώσσα που απευθύνεται σε κάθε γονέα και κάθε παππού ή γιαγιά – είτε χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, είτε δε γνωρίζουν το μέσο – ο οδηγός δίνει σημαντικές πληροφορίες για την επικοινωνία και την προστασία της ιδιωτικής μας ζωής στο Διαδίκτυο, για τους αγνώστους που γνωρίζουμε στο Διαδίκτυο, για την ηλεκτρονική παρενόχληση και τον εκφοβισμό, για το μείζον ζήτημα της εγκυρότητας της διαδικτυακής πληροφορίας, για την υπερβολική ενασχόληση, για τις ύποπτες ιστοσελίδες που θέλουν να μας αποσπάσουν προσωπικές πληροφορίες και να μας βλάψουν οικονομικά, για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και την καταλληλότητά τους ανάλογα με το κάθε παιδί, για την αποφυγή κακόβουλου λογισμικού και ανεπιθύμητων μηνυμάτων, καθώς και για τα φίλτρα και τον γονικό έλεγχο.


Αυτά διάβασα στην ανακοίνωσή τους, μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Έψαξα, βρήκα τον κατάλογο και σας τον προτείνω. Μπορείτε να τον βρείτε και να τον εκτυπώσετε δωρεάν σε αυτή τη σελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *