Εκπαιδευτικό Λογισμικό Για Τα Μαθηματικά

 Τα μαθηματικά είναι το μάθημα που ή αρέσει στα παιδιά και “πετάνε” στην τάξη ή δε θέλουν να το βλέπουν και όλα τους φαίνονται δύσκολα. Υπάρχει όμως πάντα, η λύση  της τεχνολογίας που κάνει την κατάσταση πιο εύκολα διαχειρίσιμη. Η εφαρμογή Mathboard για το Ιpad είναι μια καλή επιλογή. 

Κοστίζει 4,99 δολλάρια και στην ουσία μεταφέρει τον αγχωτικό και δυσάρεστο πίνακα του σχολείου στην οθόνη του Ipad. Μπορείτε να δημιουργήσετε προβλήματα μαθηματικών τα οποία να περιλαμβάνουν όποιες πράξεις πιστεύετε ότι το παιδί σας υστερεί. Είτε πρόσθεση, είτε αφαίρεση, είτε πολλαπλασιασμό είτε η “καταραμένη” διαίρεση που αποτελεί τον σύνηθες εφιάλτη. 

Η εφαρμογή απευθύνεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες καθώς μπορεί να υπολογίζει τετράγωνα, ρίζες και τριγωνομετρία. Αν το παιδί δυσκολευτεί να λύσει ένα πρόβλημα, η εφαρμογή λύνει το πρόβλημα βήμα-βήμα, εξηγώντας παράλληλα στο παιδί τη μαθηματική σκέψη και τη λύση. 

Η εφαρμογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από καθηγητές μαθηματικών και δασκάλους, ως ενας εναλλακτικός τρόπος μάθησης που σίγουρα θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών τους. Καλή διασκέδαση!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *